Lesmaterialen voor seksuele voorlichtingslessen

Lesmaterialen voor seksuele voorlichtingslessen

Het gratis lesmateriaal over seksuele voorlichting dat hier wordt aangeboden, is bedoeld om leerkrachten en leerkrachten in opleiding te ondersteunen bij het informatief, leerzaam en gevarieerd geven van hun educatieve lessen.

Om elke les afzonderlijk te kunnen opbouwen, zijn de materialen op onderwerp gesorteerd. Ze kunnen afzonderlijk of volgens hoofdstukken worden gedownload. De materialen omvatten ook lesmateriaal dat speciaal is samengesteld voor het lesgeven in groep 8 van het primair onderwijs. Er zijn ook speciale pakketten die elk gericht zijn op de ontwikkeling van meisjes en jongens.

Het lesmateriaal is ontworpen voor alle soorten scholen op basis van de lesinhoud van groep 8 van de basisschool tot de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Het dient als aanvulling op het bestaande lesmateriaal en kan bijzonder goed worden geïntegreerd in de biologielessen.

Voor voortgezet onderwijs en het primair onderwijs is er de mogelijkheid gratis schoolpakketten te bestellen.

Deze lespakketten worden in samenwerking met een college (of groep) van experts op het gebied van pedagogen en artsen ontwikkeld en regelmatig geactualiseerd.

Van het Gesellschaft fur "Padagogik und Information e.V. (GPI) heeft het schoolprogramma 2018 al voor de vierde keer het Comenius-EduMedia Zegel ontvangen voor pedagogisch, inhoudelijk en creatief hoogwaardige digitale educatieve middelen.

Thema gebieden

Stem uw les af op relevante basisonderwerpen in de seksuele voorlichtingsles. Bedenk een compleet hoofdonderwerp met de leerzame materialen of stel uw individuele lessen samen uit het brede aanbod.

Ontwikkeling en puberteit
Geslachtsorganen
Cyclus en menstruatie
Menstruatie hygiëne
Gebruik van tampon

Speciale pakketten

De meeste informatie is voor beide geslachten even belangrijk en interessant. Indien nodig kunnen jongens en meisjes voor sommige vakken ook afzonderlijk worden onderwezen. Gebruik onze speciale lespakketten in een voor jongens en meisjes afzonderlijke veilige omgeving zodat ze meer open kunnen spreken en vragen kunnen stellen.

Materiaal voor jongens

Materiaal voor jongens

Lesmateriaal rondom het thema puberteit bij jongens
Nu downloaden
Materiaal voor basisscholen

Materiaal voor basisscholen

Lesmateriaal voor seksuele voorlichtingslessen
Nu samenstellen
Hulp bij de lesvoorbereiding

Hulp bij de lesvoorbereiding

Tips en checklists voor seksuele voorlichtingslessen
Nu informeren
Download lesmaterialen

Download lesmaterialen

Uitgebreid aanbod van onderwerpen voor de seksuele voorlichting
Naar de materialen
Multimedia voor seksuele voorlichting

Multimedia voor seksuele voorlichting

Instructiefilm en interactieve kennistests voor seksuele voorlichting
Nu bekijken
Gratis lespakket

Gratis lespakket

Relevante lesmaterialen voor seksuele voorlichting
Nu bestellen
;