Lespakket gratis bestellen

Lespakket gratis bestellen

Sinds 45 jaar biedt Johnson & Johnson GmbH gratis lespakketten aan voor de seksuele voorlichtingslessen. Deze lespakketten worden in samenwerking met een college (of groep) van experts op het gebied van pedagogen en artsen ontwikkeld en regelmatig geactualiseerd.

Van het Gesellschaft fur "Padagogik und Information e.V. (GPI) heeft het schoolprogramma 2018 al voor de vierde keer het Comenius-EduMedia Zegel ontvangen voor pedagogisch, inhoudelijk en creatief hoogwaardige digitale educatieve middelen.

Ga naar onze webshop

Overzicht van het lespakket Voorlichtingsles

Introductiefilm
Introductiefilm "Volwassen worden"

  Ervaring met puberteit en de eerste menstruatie vanuit het perspectief van een 12 à 13 jarig meisje. Hier vind je ook materiaal voor de educatieve les met uitleg over belangrijke fysieke veranderingen bij meisjes en jongens.

Docentenhandleiding
Docentenhandleiding

In de docentenhandleiding staan suggesties voor lessen over de puberteit en het gebruik van het leerlingenboekje, de film, het speciale boekje voor meisjes, het bekkenbodemprofiel, het speciale boekje voor jongens en de site. Ook geeft de handleiding extra informatie en antwoorden op de vragen en opdrachten van de lesmaterialen.

Leerlingenboekje
Leerlingenboekje

In het kleurrijke leerlingenboekje wisselen informatieve tekstgedeelten en opdrachten elkaar af. Met behulp van illustraties wordt uitgebreid verteld hoe een meisje en een jongen lichamelijk in elkaar zitten en wat er verandert in de puberteit. Meisjes worden bijvoorbeeld eerst ongesteld: een spannende gebeurtenis. Door de logische opbouw, heldere uitleg en de vele illustraties is de uitgave geschikt voor zowel klassikaal als individueel gebruik.

Speciale
Speciale boekjes voor meisjes + proefpakketjes o.b.® tampons

Speciaal voor de meisjes is er ook een boekje waarin dieper wordt ingegaan op het onderwerp menstruatie. In eigentijdse bewoordingen wordt belangrijke informatie gegeven over menstruatie, lichaamsverzorging, het eigen lichaam, etc. Het boekje is bedoeld om mee naar huis te nemen. De meisjes kunnen thuis op hun gemak de informatie doornemen. Als u in de gelegenheid bent om de meisjes korte tijd apart te nemen, dan kunt u het boekje ook op school bespreken en behandelen.

Speciaal
Speciaal boekje voor de jongens

Speciaal voor de jongens is er een boekje waarin dieper wordt ingegaan op de veranderingen die jongens doormaken in de puberteit m.b.t. het eigen lichaam, lichaamsverzorging, etc. De jongens kunnen thuis op hun gemak de informatie doornemen.

Bekkenbodemprofiel
Bekkenbodemprofiel

Aan de hand van het demonstratiemodel kunt u o.a. de werking van een tampon uitleggen. Het bekkenbodemprofiel geeft een duidelijk beeld van de geslachtsorganen van de vrouw.

Materiaal voor jongens

Materiaal voor jongens

Lesmateriaal rondom het thema puberteit bij jongens
Nu downloaden
Materiaal voor basisscholen

Materiaal voor basisscholen

Lesmateriaal voor seksuele voorlichtingslessen
Nu samenstellen
Hulp bij de lesvoorbereiding

Hulp bij de lesvoorbereiding

Tips en checklists voor seksuele voorlichtingslessen
Nu informeren
Download lesmaterialen

Download lesmaterialen

Uitgebreid aanbod van onderwerpen voor de seksuele voorlichting
Naar de materialen
Multimedia voor seksuele voorlichting

Multimedia voor seksuele voorlichting

Instructiefilm en interactieve kennistests voor seksuele voorlichting
Nu bekijken
Gratis lespakket

Gratis lespakket

Relevante lesmaterialen voor seksuele voorlichting
Nu bestellen
;