Lessen over seksuele voorlichting

Lessen over seksuele voorlichting

Jonge mensen moeten zich bewust zijn van de veranderingen die hun lichaam doormaakt tijdens de puberteit. Maar vooral aan het begin van deze overgang van kind naar volwassene varieert de voorkennis over veranderingen in het lichaam tijdens de puberteit sterk van leerling tot leerling.

De voorlichtingsles biedt materiaal dat is afgestemd op de behoeften van leerlingen die aan het begin van de puberteit zijn. Speciale aandacht gaat uit naar de fysieke veranderingen bij meisjes waar de eerste veranderingen al reeds beginnen.

Een solide basiskennis en begrip van de natuurlijke verandering tijdens de puberteit dragen bij aan een positief lichaamsgevoel en zijn ook een belangrijke voorwaarde voor bewust, preventief gedrag om de gezondheid en zelfbepaalde psychoseksuele ontwikkeling te behouden.

Het gratis en voor de leeftijd geschikte lesmateriaal voor de seksuele voorlichtingsles is gericht op leraren van alle schooltypen en vakken waarin seksuele voorlichting in het leerplan staat.

De materialen vormen een basiskennis voor leerlingen in groep 8 van de basisschool en in de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Naast het lesmateriaal bevat deze website ook een korte inleiding tot richtlijnen en tips over voorbereiding en implementatie. Deze zijn bedoeld om educatieve instructies succesvol en aangepast aan de leeftijd te maken.

Materiaal voor jongens

Materiaal voor jongens

Lesmateriaal rondom het thema puberteit bij jongens
Nu downloaden
Materiaal voor basisscholen

Materiaal voor basisscholen

Lesmateriaal voor seksuele voorlichtingslessen
Nu samenstellen
Hulp bij de lesvoorbereiding

Hulp bij de lesvoorbereiding

Tips en checklists voor seksuele voorlichtingslessen
Nu informeren
Download lesmaterialen

Download lesmaterialen

Uitgebreid aanbod van onderwerpen voor de seksuele voorlichting
Naar de materialen
Multimedia voor seksuele voorlichting

Multimedia voor seksuele voorlichting

Instructiefilm en interactieve kennistests voor seksuele voorlichting
Nu bekijken
Gratis lespakket

Gratis lespakket

Relevante lesmaterialen voor seksuele voorlichting
Nu bestellen
;